Pečení pravěkých hadů

16. října 2013 v 11:08 |  ARCHEOklub 3 (2013-2014) - Kelti
Naštěstí se nejednalo o skutečné hady, ale o pochoutku z mouky a vody.
Aby to nebylo tak jednoduché a vzhledem k tomu, že jsme archeologický kroužek, museli jsme si mouku ze zrní nejprve připravit. Brzy jsme zjistili, jak těžké bylo v pravěku získat půl kila mouky, když máte k dispozici pouze kamenou zrnotěrku a drtidlo. Ti nejzdatnější zvládli úroveň hrstka polohrubé mouky po deseti minutách usilovné práce (supermarket nás nakonec zachránil). Další postup už byl snadný. Mouku jsme promíchali s vodou tak, aby vznilo husté těsto, ze kterého si každý rozválel svého "hada". Trošičku záludnější bylo připevnění hadů na klacky. Stočili jsme je pěkně, akorát tam moc nedrželi a jak jsou naše děti akční, několikrát hadi spatřili zem. Pečení už byla opravdu hračka a s medem to byla opravdická lahůdka.
Recept na doma: 1/2 kg hladké mouky, sklenka vody, špetka soli
Tipy na vylepšení: do těsta můžete přidat utřený česnek s kořením (např. tymián, majoránka) nebo drcený kmín
Sladká varianta: cukr a skořice
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Caseyaccon Caseyaccon | E-mail | Web | 25. září 2017 v 0:55 | Reagovat

<a href=https://www.viagrapascherfr.com/>Click here!..</a>

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama